Kαφέ γρανίτα με κρέμα ρικότα

Kαφέ γρανίτα με κρέμα ρικότα

Μια αυθεντική δροσιστική συνταγή από την Ιταλία

 

Ένα από τα πιο δημοφιλή ιταλικά καλοκαιρινά ροφήματα είναι η εμβληματική Γρανίτα Σικελίας, μια υπέροχη δροσιστική παύση που κάνει το καλοκαιρινό μας διάλειμμα αξέχαστο. Ένας καφές γρανίτα με κρέμα ρικότα, είναι το απόλυτο must για να απολαύσετε την αυθεντική γεύση του καφέ στην πιο καυτή εποχή, συνδυάζοντας την με την ντελικάτη γεύση της κρέμας ρικότα, συνδυασμός που θα σας μεταφέρει αμέσως σε ένα ονειρικό ταξίδι στη Σικελία.

 

Υλικά:

 

  • Για τη γρανίτα: 500ml εσπρέσοLavazza Qualità Rossa, 100γρ. ζάχαρη, 50ml Νερό, μισή βανίλια
  • Για την κρέμα: 125γρ.τυρί ρικότα αγελαδινού γάλακτος, 25γρ. ζάχαρη άχνη, 4 φέτες ψωμί brioche

 

Προετοιμασία για τη γρανίτα

 

  • Ετοιμάζετε τον καφέ στο ειδικό μπρίκι εσπρέσο.
  • Προσθέτετε τη ζάχαρη και λίγη από τη βανίλια και αφήνετε να βράσει.
  • Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μπολ και το τοποθετείτε στον καταψύκτη.
  • Ανακατεύετε με ένα πιρούνι κάθε 30 λεπτά, μέχρι να παγώσει.

 

Προετοιμασία κρέμας και γκοφρέτας brioche

 

  • Χτυπάτε την ρικότα και τη ζάχαρη άχνη με το σύρμα μέχρι να έχετε μια ομοιογενή κρέμα και στη συνέχεια την τοποθετείτε στον καταψύκτη.
  • Φρυγανίζετε τις φέτες brioche για 5 λεπτά στους 180 ° C.

 

Σερβίρισμα

 

  • Σερβίρετε τη γρανίτα σε ένα ποτήρι, γαρνίρετε με μια κουταλιά γλυκιάς ρικότα και μία φέτα brioche.