Τι “αποκαλύπτει” για εσάς το ρόφημα που πίνετε;

Τι “αποκαλύπτει” για εσάς το ρόφημα που πίνετε;

Το ρόφημα που πίνετε μπορεί να λέει πολλά για την προσωπικότητά σας. 

 

Έχετε σκεφτεί ποτέ τι θα μπορούσε να αποκαλύψει το ρόφημα που παραγγέλνετε στο coffee shop της γειτονιάς σας για την προσωπικότητά σας; Από τον «έξυπνο» flat white έως τον «απόλυτα ειλικρινή» σκέτο Americano, όλα τα ροφήματα μπορεί να αποκαλύψουν πολλές πτυχές της προσωπικότητάς σας. Η barista Rebecca Lockwood από το Ηνωμένο Βασίλειο, μίλησε στο The Tab και μοιράστηκε τις διαπιστώσεις της για το τι πραγματικά μπορεί να συνεπάγεται το ρόφημα που επιλέγετε.

 

Flat White

Με τρεις δόσεις καφέ και παχύρρευστο, κρεμώδες γάλα, το flat white είναι ο κορυφαίος καφές, σύμφωνα με τη Rebecca. «Όταν κάποιος παραγγέλνει ένα Flat White, ξέρεις πως γνωρίζει τι κάνει», εξήγησε. «Πρόκειται συνήθως για τον φθηνότερο καφέ στο μενού, ωστόσο μπορείς να αποκομίσεις τα μέγιστα από αυτόν» προσθέτει. Η ίδια χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο ρόφημα ως τον «έξυπνο βασιλιά του καφέ».

 

Βaby ζεστή σοκολάτα

Η barista αποκαλύπτει ότι ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που μπορεί να κάνει ένας πελάτης είναι να παραγγείλει μια baby ζεστή σοκολάτα. «Αν παραγγείλετε μια ζεστή σοκολάτα μωρού, ειδικά όταν δεν υπάρχουν παιδιά, μάλλον έχετε προβλήματα δέσμευσης», είπε, ενώ προέτρεψε τους υποψήφιους πελάτες να επιλέγουν απλά τη μικρή δόση.

 

Latte

Η Rebecca δεν σχολιάζει πολλά για όσους επιλέγουν “απλώς ένα latte”. Σημειώνει πώς είναι ένα ρόφημα basic- πιθανώς μια αναπαράσταση της προσωπικότητας του πελάτη – ενώ ενθαρρύνει όσους τον επιλέγουν, να τολμήσουν κάτι πιο “ριψοκίνδυνο” την επόμενη φορά που θα παραγγείλουν.

 

Παγωμένο flat white

Σύμφωνα με τη Rebecca, οι πελάτες που παραγγέλνουν ένα παγωμένο flat white ξέρουν ακριβώς τι κάνουν και γνωρίζουν ότι αυτή η παραγγελία θα “ενοχλήσει” τον barista. Όπως είπε, το ζεστό αυτό ρόφημα χρειάζεται τουλάχιστον πέντε λεπτά για να παρασκευαστεί, ενώ προσθέτει ότι το γάλα είναι σαν να «πίνεις ένα σύννεφο που δεν έχει γεύση». Σύμφωνα με την barista, αυτός ο τύπος πελάτη τείνει να είναι αλαζόνας.

 

Chai latte

“Το Chai latte είναι ένα είδος ροφήματος που είτε το λατρεύεις, είτε το μισείς-δεν υπάρχει κάτι ενδιάμεσο” αναφέρει η Rebecca. Σημειώνει δε  ότι οι λάτρεις του chai τείνουν να γνωρίζουν καλά τον εαυτό τους.

 

Cappuccino χωρίς σοκολάτα

Όσοι επιλέγουν τον καπουτσίνο, είναι σαφώς πιο ενδιαφέροντες από εκείνους που πίνουν latte, αλλά πρέπει να διανύσουν… χιλιόμετρα για να φθάσουν εκείνους που καταναλώνουν flat ehite, σύμφωνα με τη Rebecca.  Για εσάς που τον επιλέγετε, πρέπει να γνωρίζετε πως μπορεί να είστε περισσότερο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες εάν προσθέσετε λίγη πασπαλισμένη σοκολάτα στον καφέ σας.  «Το να αρνηθείτε ένα σχήμα καρδιάς με πασπαλισμένη σοκολάτα στην κορυφή του καφέ, σας καθιστά άμεσα ένα από τα πιο βαρετά άτομα», λέει η Rebecca, «εκτός φυσικά και αν η άρνησή σας αυτή οφείλεται σε αλλεργίες». Προσθέτει δε ότι η σοκολάτα καθιστά το ρόφημα πιο ελκυστικό, οπότε ουσιαστικά αν το απορρίψετε, αυτό συνεπάγεται ότι είστε ο “βαρετός της παρέας” σε μια βραδινή έξοδο.

 

Σκέτος Αmericano

Υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων που επιλέγουν σκέτα ροφημάτα Americano, αποκαλύπτει η barista. Πρώτον, υπάρχει ο πελάτης- businessman που αναζητά την αναγκαία δόση καφεΐνης για εκείνον, προτού ξεκινήσει μια κουραστική μέρα σκληρής δουλειάς. Υπάρχει ωστόσο και το δεύτερο είδος – ο πελάτης που θέλει οπωσδήποτε να ξέρεις πόσο “busy” είναι. Η Rebecca επισημαίνει ότι αυτός ο τύπος ανθρώπου που επιλέγει τον σκέτο Americano τείνει να ζητά μια επιπλέον δόση, προτού απαριθμήσει μία προς μία τις δουλειές που πρέπει να εκτελέσει στη διάρκεια της μέρας του.

 

Τσάι μέντας

Η Rebecca εξηγεί ότι όποιος πίνει τσάι μέντας ξέρει πώς να βάζει τον εαυτό του πάνω από όλους και πιθανώς να φροντίζει πολύ τον εαυτό του.