Το πιο εύκολο hack για καλύτερο καφέ!

Το πιο εύκολο hack για καλύτερο καφέ!

Η μέθοδος με την οποία φτιάχνετε τον καφέ σας μπορεί να είναι ακόμα πιο σημαντική από τα συστατικά που βάζετε σε αυτόν.

 

Η ποιότητα του καφέ που πίνετε εξαρτάται εν πολλοίς από τρια στοιχεία. Πρώτον την ποιότητα του ίδιου του κόκκου, δεύτερον τα συστατικά που βάζετε και τρίτον από την παρασκευή του. Εκτός από την κλασική μέθοδο drip, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να φτιάξετε ένα ικανοποιητικό, πλούσιο φλιτζάνι καφέ από την άνεση του σπιτιού σας. Είτε προτιμάτε εσπρέσο, ένα κρύο ρόφημα ή ακόμα και ένα φλιτζάνι σκέτου καφέ από μια Moka pot, υπάρχει αφθονία επιλογών.

 

Ακόμη και μια από τις πιο εύκολες μεθόδους μπορεί επίσης να βοηθήσει στην παραγωγή ενός φλιτζανιού καφέ με την καλύτερη γεύση – εφόσον το κάνετε σωστά. Εάν διαθέτετε γαλλική πρέσσα στο σπίτι, μπορεί να γνωρίζετε ήδη σε τι αναφερόμαστε. Ο καφές που παρασκευάζεται (σωστά) με τη μέθοδο French press είναι πυκνός, απλός και… ακαταμάχητα λείος. Μάλιστα υπάρχει ένα εύκολο hack καφέ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βεβαιωθείτε ότι φτιάχνετε το πιο εύγευστο φλιτζάνι.

 

Ποιο είναι αυτό το εύκολο hack; Όλα έχουν να κάνουν με τον τρόπο που αλέθετε τους κόκκους του καφέ σας. Αφού μετρήσετε πόσο καφέ θα χρειαστείτε χρησιμοποιώντας τη ζυγαριά σας και τους μεταφέρετε στον μύλο καφέ, θα πρέπει να αλέσετε τους κόκκους έτσι ώστε να είναι χοντροκομμένοι — όχι λεπτοαλεσμένοι. Με άλλα λόγια, όσο λιγότερος ο χρόνος λείανσης τόσο καλύτερο το τελικό αποτέλεσμα. Όσον αφορά τις μετρήσεις, το Blue Bottle Coffee συνιστά να ξεκινάτε με μια αναλογία καφέ προς νερό 1:12. Έτσι, εάν χρησιμοποιείτε 350 γραμμάρια νερό, για παράδειγμα, θα πρέπει να αλέσετε περίπου 30 γραμμάρια καφέ. Τοποθετήστε τον χοντροκομμένο καφέ στη γαλλική πρέσα σας και ρίξτε απαλά το ζεστό νερό από το βραστήρα σας. Καλύψτε με το καπάκι και αφήστε το να βράσει για τέσσερα λεπτά πριν πιέσετε το έμβολο προς τα κάτω.

 

Αν μέχρι σήμερα αλέθατε τον καφέ πολύ λεπτό θα καταλάβετε τη διαφορά, καθώς θα παρατηρήσετε ότι το έμβολο δεν θα κατέβει τόσο ομαλά, στην πραγματικότητα, μπορεί να χρειαστεί αρκετή δύναμη. Εναλλακτικά, εάν δεν αλέσετε αρκετά τους κόκκους του καφέ σας, το έμβολο μπορεί να πέσει πολύ γρήγορα, κάτι που θα δώσει ένα λιγότερο γευστικό φλιτζάνι καφέ.

 

Και, αν ψάχνετε για μια νέα γαλλική πρέσα για να επενδύσετε, μπορείτε να τσεκάρετε την ESPRO Coffee P7: Περιλαμβάνει δύο μικροφίλτρα που αφαιρούν το τρίμμα και τη “λάσπη” που μερικές φορές συνοδεύει τον καφέ που παρασκευάζεται με την μέθοδο της γαλλικής πρέσας. Επιπλέον, το διπλό τοίχωμα από ανοξείδωτο χάλυβα επιτρέπει στον καφέ να παραμένει ζεστός για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ανεξάρτητα πάντως από τον εξοπλισμό που έχετε στο σπίτι, το βασικό μέλημα είναι το άλεσμα του καφέ. Έτσι, την επόμενη φορά που θα φτιάξετε ένα φλιτζάνι για εσάς ή για έναν φίλο, θα ξέρετε πώς να φτιάχνετε το καλύτερο!