Coffee Matters: Ένα καινούργιο coffee shop στην Καλλιθέα  

Coffee Matters: Ένα καινούργιο coffee shop στην Καλλιθέα  

Βρίσκεται πάνω στον εμπορικό δρόμο της Καλλιθέας, στην οδό Δαβάκη, ανάμεσα σε καταστήματα με ρούχα, είναι μικρό σερβίρει νόστιμα γλυκά και σάντουιτς και ποιοτικό καφέ.

 

Η Καλλιθέα αν και είναι μεγάλος δήμος, με πλούσια αγορά, θα λέγαμε ότι στερείται από coffee shop που να αγαπούν τον ποιοτικό καφέ. Τα περισσότερα μαγαζιά είναι μαζικά και εμπορικά που δεν δίνουν μεγάλη σημασία στον πράσινο κόκκο και στην φιλοσοφία του specialty coffee. Αυτό δεν συμβαίνει με το Coffee Matters που μετράει λίγους μήνες ζωής καθώς άνοιξε στις αρχές Μαρτίου.

 

Ο Άλκης Μπαταγιάς, ιδιοκτήτης, είναι λιθογράφος στο επάγγελμα. Αγαπάει πολύ τον καφέ και πάντα ήθελε να ανοίξει τον δικό του χώρο και να σερβίρει προσεγμένα φλιτζάνια και να πιάνει κουβέντα γύρω από αυτά. Έτσι μαζί με την γυναίκα του, Άννα Στεφάνου, άνοιξαν το Coffee MattersΈνα μικρό, χαριτωμένο μαγαζί που το έντυσαν με γήινα χρώματα, έβαλαν στους τοίχους του πολλά κάδρα με θέμα τον καφέ, φωτιστικά που κρέμονται από σχοινιά και ξύλινους πάγκους. Έστησαν μπροστά το coffee station  και πιο πίσω έβαλαν φούρνους και κουζίνα για να φτιάχνουν γλυκά και αλμυρά καλούδια.

 

Στους μύλους του θα βρείτε καφέδες από την ελληνική εταιρία Sapid. Μια μικρή εταιρία που προσέχει πολύ την πρώτη ύλη της και στην γκάμα της πολλές φορές διαθέτει μικρά διαμαντάκια. Στο Coffee Matters αυτή την στιγμή θα βρείτε το blend της εταιρίας. Έχει γλυκά χαρακτηριστικά, μέτρια οξύτητα και νότες από σοκολάτα και ξηρούς καρπούς. Δοκιμάστε τον σε freddo cappuccino μιας και ο συνδυασμός του με το γάλα, δίνει ένα ωραίο και ευχάριστο αποτέλεσμα στο ποτήρι. 

 

Πίσω τώρα, στην μικρή ανοιχτή κουζίνα, ετοιμάζονται καθημερινά όλα τα γλυκά αλλά και οι πίτες που στολίζουν την μπροστινή βιτρίνα. Ζητήστε ένα κομμάτι κέικ red velvet ή carrot cake –και τα δύο πολύ νόστιμα- ή αν θέλετε κάτι που να σας γεμίσει ενέργεια προτιμήστε μια χειροποίητη μπάρα ή ένα μπολ με γιαούρτι γεμάτο με πολλά super foods 

  

Δαβάκη 60, Καλλιθέα, τηλ. 2109569269