Tα oφέλη του οργανικού καφέ

Tα oφέλη του οργανικού καφέ

Ο καφές θεωρείται ένα από τα πιο χημικά επεξεργασμένα προϊόντα παγκοσμίως, επειδή συχνά χρησιμοποιούνται λιπάσματα, φυτοφάρμακα για την παραγωγή του, δεν είναι απαραίτητα όμως να εγκαταλείψετε την αγαπημένη σας συνήθεια, παρά να δείτε τα πράγματα λίγο διαφορετικά και να σκεφτείτε να κάνετε μια μετάβαση από τον συμβατικό, στον οργανικό καφέ.

 

Τι είναι ο οργανικός καφές;

 

Παρ’ όλο που μπορεί να το έχετε ακούσει στην τηλεόραση ή να το διαβάζετε αρκετά συχνά σε ετικέτες τροφίμων σε σούπερ μάρκετ, ίσως να μην είστε απολύτως σίγουροι τι σημαίνει ένα προϊόν να είναι οργανικό. Υπάρχει οργανικό γάλα, καφές, ακόμη και οργανικά στρώματα. Αυτό σημαίνει ότι τα τρόφιμα έχουν καλλιεργηθεί χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων, συνθετικών λιπασμάτων, γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (ΓΤΟ) και άλλων αμφισβητήσιμων τοξικών μεθόδων. Γενικά, για να χαρακτηριστούν τα τρόφιμα ως «βιολογικά» θα πρέπει να πληρούν κάποιες υψηλές προϋποθέσεις και προδιαγραφές.  Για να είναι οργανικός ο καφές, το 95% των κόκκων πρέπει να έχει καλλιεργηθεί βιολογικά, χωρίς λιπάσματα, μυκητοκτόνα, εντομοκτόνα, ζιζανιοκτόνα ή φυτοφάρμακα. Οι βιολογικοί κόκκοι καφέ δεν πρέπει επίσης να είναι γενετικά τροποποιημένοι, ή να υποβάλλονται σε επεξεργασία με πρόσθετα ή συνθετικά συστατικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο βιολογικός καφές δεν είναι μόνο μια υγιεινή εναλλακτική λύση, αλλά είναι επίσης και φιλικός προς το περιβάλλον.

 

Είναι καλύτερος για εσάς;

 

Δεδομένου ότι ο μη οργανικός παράγεται συχνά με τη χρήση πολλών χημικών ουσιών, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο βιολογικός καφές είναι η πιο υγιεινή και ενδεδειγμένη επιλογή για εσάς. Κι επειδή δεν παράγεται με τη χρήση τοξικών ουσιών, ο οργανικός καφές μπορεί να είναι υψηλότερος σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα. Πίνοντάς τον, μειώνετε την πιθανότητα κατανάλωσης επικίνδυνων χημικών ουσιών που θα μπορούσαν να βλάψουν την υγεία σας μακροπρόθεσμα. Ο καφές είναι γνωστό ότι έχει μεγάλα οφέλη στην υγεία. Σας κρατάει δραστήριους κατά τη διάρκεια μιας εξαντλητικής εβδομάδας, ενώ έχει συνδεθεί με τον περιορισμό της εμφάνισης νόσων όπως Πάρκινσον, κίρρωση του ήπατος, κατάθλιψη και καρκίνος του ήπατος και του παχέος εντέρου. Με τον οργανικό, αποκομίζετε όλα τα οφέλη της κατανάλωσης καφέ, μειώνοντας παράλληλα την έκθεσή σας σε επιβλαβείς χημικές ουσίες.

 

Είναι ο οργανικός καφές λιγότερο όξινος;

 

Οι περισσότεροι καφέδες είναι γεγονός πως έχουν οξύτητα, και είναι δυνατό να έχουν δυσάρεστες συνέπειες και συμπτώματα για εσάς. Το “κλειδί” για να αποφύγετε τις συνέπειες αυτές είναι η αναζήτηση ενός brand  το οποίο θα ακολουθεί την κατάλληλη διαδικασία παρασκευής, που θα περιορίζει την οξύτητα του καφέ.