4+1 εναλλακτικές χρήσεις για τα μεταλλικά κουτιά καφέ!

4+1 εναλλακτικές χρήσεις για τα μεταλλικά κουτιά καφέ!

Μπορούν να γίνουν γλαστριάκια, αποθηκευτικοί χώροι, βιβλιοθήκες ακόμα και παγωτομηχανές, οι μεταλλικές συσκευασίες του καφέ είναι πλέον χρήσιμες και οικολογικές.

 

Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη φαντασία και οι μεταλλικές συσκευασίες καφέ αντί να καταλήξουν στα σκουπίδια μπορούν να γίνουν χρήσιμα οικιακά αντικείμενα. Παρακάτω θα βρείτε πέντε έξυπνες ιδέες οπού οι κατεξοχήν μη βιοδιασπώμενες συσκευασίες του καφέ μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν με οικολογικό τρόπο.

 

Γλαστράκια: Πολλά αλουμινένια κουτιά είναι ήδη από την παραγωγή τους εξαιρετικά όμορφα και ως εκ τούτου μπορούν να χρησιμοποιηθούν μετά την εξάντληση του καφέ ως διακοσμητικά στοιχεία. Γίνονται λοιπόν, όμορφες, μικρές γλάστρες τις οποίες τις τοποθετείτε σε διάφορα μέρη του σπιτιού σας. Ακόμα μπορείτε να τις κρεμάσετε, καθώς δεν είναι ιδιαίτερα βαριά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε τρύπες στο κάτω μέρος τους, να φυτέψετε τα φυτά της επιλογής σας και είναι έτοιμα.

 

Αποθηκευτικοί χώροι: Mπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κουτιά ως αποθηκευτικούς χώρους για μικροπράγματα. Τοποθετήστε κέρματα, αντικείμενα ραψίματος, φορτιστές. Δημιουργήσετε τα δικά σας σχέδια πάνω στα κουτιά, χρησιμοποιώντας μπογιά ή χαρτιά για να τους δώσετε χρώμα. Γίνονται ακόμα όμορφες μολυβοθήκες για τα μικρά σας παιδιά.

 

Ταΐστρα Πουλιών:  Βγάλτε στο μπαλκόνι ή στον κήπο σας τα κουτιά, ανοίξτε τις σωστές τρύπες  έτσι ώστε το κουτί να μπορεί να στερεωθεί και να κρέμεται οριζόντια. Το καπάκι, κομμένο στη μέση, μπορεί να συγκρατήσει τους σπόρους, επιτρέποντας στα πουλιά να τρώνε τους σπόρους χωρίς δυσκολία.

 

Παγωτομηχανή: Κι όμως… γίνεται! Δημιουργήστε μια απόλυτα λειτουργική παγωτομηχανή με τον εξής τρόπο: Τοποθετήστε ένα μικρότερο μεταλλικό κουτί καφέ μέσα σε ένα μεγαλύτερο. Προσθέστε στο κενό ανάμεσα στα δύο κουτιά πάγο. Βάλτε τα υλικά που θέλετε για το παγωτό σας στο μικρό κουτί, και κλείστε κάθε κουτί με το δικό του καπάκι. ανακινείστε καλά για αρκετή ώρα (έως 30′)την κατασκευή και το παγωτό σας είναι έτοιμο.

 

Βιβλιοθήκη: Μπορεί να πρόκειται για την πιο περίπλοκη κατασκευή όμως το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Βάζετε τα κουτιά, το ένα πάνω στο άλλο και τα κρατάτε κολλημένα γερά το ένα με το άλλο. Αυτός θα είναι ο σκελετός της βιβλιοθήκης σας. Τα ράφια μπορείτε να κατασκευάσετε με το υλικό της επιλογής σας ή να τα αγοράσετε.  Πρέπει να έχετε κάποια εξοικείωση με τις μικροκατασκευές, έτσι ώστε να μπορείτε να υπολογίσετε την αντοχή της βιβλιοθήκης, πόσο βάρος μπορεί να σηκώσει και να είστε σίγουροι για τις ιδανικές διαστάσεις της βιβλιοθήκης. Για μεγαλύτερη ασφάλεια, είναι καλό να στερεώσουμε την βιβλιοθήκη μας στον τοίχο.