4 απολαυστικά vegan ροφήματα με καφέ

4 απολαυστικά vegan ροφήματα με καφέ

Έχουν σαν βάση τους τον καφέ φίλτρου, είναι νόστιμα και απολαυστικά, έχουν vegan χαρακτήρα και φτιάχνονται εύκολα στο σπίτι.

 

Με τον καφέ φίλτρου μπορείτε να παίξετε άφοβα. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη φαντασία. Είναι ένας καμβάς στον όποιο μπορεί να πειραματιστείτε και να φτιάξετε το δικό σας ρόφημα, σύμφωνα με τα γούστα και τις διατροφικές σας προτιμήσεις. Παρακάτω θα βρείτε τέσσερις συνταγές που έχουν vegan φιλοσοφία, είναι αρκετά απολαυστικές και φτιάχνονται πολύ εύκολα. Δοκιμάστε τις!

 

Coconut Mocha Iced Coffee

Υλικά

150 ml καφέ φίλτρου

μισό φλιτζάνι γάλα καρύδας

1 κ. γ. ζάχαρη ή υποκατάστατο ζάχαρης

2 κ. σ. σιρόπι σοκολάτας

2 κ. σ. ψητή καρύδα

Εκτέλεση

Ετοιμάστε τον καφέ φίλτρου και αφήστε τον να κρυώσει λίγο. Σε ένα ποτήρι ανακατέψτε το γάλα καρύδας με την ζάχαρη και χτυπήστε το στην φραπεδιέρα για 3 με 4 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια, στο ποτήρι που θα σερβίρετε προσθέστε στον πάτο το σιρόπι σοκολάτας στην συνέχεια τα παγάκια, τον καφέ, το γάλα καρύδας με την ζάχαρη και στο τέλος γαρνίρετε με την ψητή καρύδα.

 

Skinny Vanilla Latte

Υλικά

1 φλιτζάνι πάγο

μισό φλιτζάνι κρύο καφέ

μισό φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση

Βάλτε τον πάγο σε ένα ποτήρι, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατέψτε καλά και το ρόφημά σας είναι έτοιμο.

 

Pumpkin Spice Latte

Υλικά

Για το σιρόπι

μισό φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας

μισό φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου

1/3 φλιτζανιού πουρέ κολοκύθας

1/2 κ.γ.  μοσχοκάρυδο

1/4 κ.γ. γαρίφαλο

1/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 κούπα καφέ φίλτρου ή espresso

50 ml γάλα αμυγδάλου

Εκτέλεση

Για να φτιάξετε το σιρόπι, ανακατέψτε όλα τα συστατικά σε μια κατσαρόλα και βάλτε την να σιγοβράζει σε μέτρια φωτιά για περίπου πέντε ή έξι λεπτά. Όταν δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο και ελαφρώς παχύρευστο μείγμα αφαιρέστε το από τη φωτιά, αφήστε το να κρυώσει και είναι έτοιμο.

Στη συνέχεια, σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέστε το γάλα αμυγδάλου. Φέρτε σε όριο βράσης και βγάλτε το από την φωτιά. Στην κούπα με τον καφέ φίλτρου προσθέστε το ζεστό γάλα και δύο με τρεις κουταλιές από το σιρόπι. Ανακατέψτε καλά και αν θέλετε πασπαλίστε με λίγη κανέλα. Στην περίπτωση του espresso μπορείτε με το γάλα αμυγδάλου να φτιάξετε αφρόγαλο.

 

Hot Mocha Coffee

Υλικά

75 ml γάλα καρύδας

ενα φλιτζάνι ​​καφέ φίλτρου

2 κ.γ. σκόνη κακάου

1/2 κ.γ βανίλια

2 κ.γ σιρόπι σφενδάμου

Εκτέλεση

Βάλτε τον καφέ και το γάλο καρύδας σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήστε το να σιγοβράσει για δύο λεπτά. Προσθέστε το κακάο, ανακατέψτε απαλά, ρίξτε και το το σιρόπι σφενδάμου και την βανίλια και ανακατέψτε ξανά. Αφήστε το μείγμα για ένα λεπτό στη φωτιά και σερβίρετε αμέσως.