Αυτή είναι η μουσική του καφέ που τονώνει όλες τις αισθήσεις σας!

Αυτή είναι η μουσική του καφέ που τονώνει όλες τις αισθήσεις σας!

Η απόλαυση του καφέ εκτινάσσεται, με τη συνδρομή της κατάλληλης μουσικής που δημιούργησαν οι ειδικοί

 

Ήρθε η ώρα για μια νέα εμπειρία στην απόλαυση του καφέ, χάρη στην σύμπραξη μουσικών παραγωγών και επιστημόνων που δημιούργησαν την κατάλληλη μουσική για όσους αγαπούν το ρόφημα. Ο συνδυασμός γεύσης, μυρωδιάς και ήχου πλέον απογειώνεται, σηματοδοτώντας την 60ή επέτειο από τη δημιουργία του παγκοσμίως αναγνωρισμένου brand Cafe de Colombia με το χαρακτηριστικό εικονίδιο του Juan Valdez – συνυφασμένου με τον 100% καθαρό καφέ Arabica που καλλιεργείται στην Κολομβία.

 

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ο ήχος μπορεί να επηρεάσει το γούστο σας. Και η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο ο ήχος μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία γευσιγνωσίας αποτέλεσε έργο ζωής του Felipe Reinoso, ερευνητή σε ένα από τα κορυφαία κολέγια της Κολομβίας, το Universidad de los Andes. Ο Reinoso έχει εργαστεί για πάνω από πέντε χρόνια προκειμένου να δημιουργήσει αυτές τις αισθητηριακές εμπειρίες, πρώτα με προϊόντα όπως η σοκολάτα και η μπύρα. Αλλά ο καφές ήταν η πιο πρόσφατη και μεγάλη πρόκληση για τον ίδιο.

 

Με τον υπολογισμό των διαφορετικών στοιχείων που χρησιμοποιούν οι μουσικοί για τη δημιουργία μελωδίας, όπως το εύρος συχνοτήτων και τα μουσικά όργανα, ο Reinoso υποστηρίζει ότι μπόρεσε να καταλάβει πώς ο εγκέφαλος συνδέει κάθε ένα από αυτά τα στοιχεία με γεύσεις, όπως πικρία, γλυκύτητα ή οξύτητα.

 

«Ο τρόπος που ακούμε μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία την απόλαυσης τροφίμων και ποτών. Επομένως, μπορούμε να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε αυτές τις συσχετίσεις και να τις ορίσουμε ως συμβατές ή ασύμβατες. Κάνοντας αυτό, είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε μουσική που οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να πλαισιώνουν ως ένα γλυκό ή πικρό είδος μουσικής », είπε.

 

Για το τελευταίο του project με επικεφαλής το Cafe de Colombia, ο Reinoso συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τους μουσικούς παραγωγούς Miguel De Narvaez και Juan Fernando Fonseca, για να δημιουργήσουν το τραγούδι με τίτλο: “Colombia coffee, Beyond Taste”.

 

 

“Μαζί, δημιουργήσαμε ένα τραγούδι που ενσωματώνει φυσικούς ήχους με την πραγματική κολομβιανή μουσική, προκειμένου να εισαγάγουμε για πρώτη φορά μια 100% γευστική εμπειρία στην Κολομβία.”

 

Για να δημιουργήσουν ένα τραγούδι για τον καφέ, οι εμπλεκόμενοι διαπίστωσαν ότι οι υψηλές νότες ήταν σημαντικές καθώς προκαλούσαν μια αίσθηση γλυκύτητας – ένα πολύ γνωστό χαρακτηριστικό του κολομβιανού καφέ – αλλά και ότι οι πικρές γεύσεις “αντιπροσωπεύονται” περισσότερο από χαμηλές συχνότητες και ηλεκτρονικούς ήχους.

 

Ο Reinoso ανέφερε ότι ο καφές – ένα προϊόν που είναι λεπτό και πλούσιο σε γεύση – πρέπει να συνοδεύεται από μια εμπειρία για να είναι ακόμη πιο απολαυστικός. “Κάτι χάνεται σε θορυβώδες, αστικό περιβάλλον” δηλώνει.

 

Ο ερευνητής βρήκε τρόπους για να βελτιώσει την εμπειρία όσων ζουν σε μεγάλες πόλεις, μέσω της χρήσης ακουστικών με ειδικό έλεγχο θορύβου. «Δημιουργήσαμε ένα είδος αισθητηριακού ταξιδιού μέσα από τη μουσική. Αυτό σημαίνει ότι όταν οι άνθρωποι δοκιμάζουν κολομβιανό καφέ, μπορούν να το κάνουν ως μια ιεροτελεστία έμε τη βοήθεια της μουσικής, που άλλοτε θα οξύνει τη γλυκύτητά του ή τα bιtter στοιχεία του, δίνοντας ένταση στο άρωμά του», είπε.