Μυστικά τρικ για τον τέλειο σπιτικό καπουτσίνο

Μυστικά τρικ για τον τέλειο σπιτικό καπουτσίνο

Τα μυστικά τρικ για μια τέλεια κούπα καφέ καπουτσίνο αποκαλύπτονται…

 

Η παραδοσιακή προετοιμασία ενός καπουτσίνο απαιτεί μια μηχανή εσπρέσο με ράβδο ατμού, ωστόσο υπάρχουν πολλές άλλες απροσδόκητες και πρωτότυπες μέθοδοι για να έχετε το ίδιο αποτέλεσμα. Ένας κρεμώδης αφρός μπορεί να παρασκευαστεί με τη βοήθεια μιας γαλλικής μηχανής ή ακόμα και με ένα μπλέντερ.

 

Ακολουθήστε τρία απλά βήματα και δημιουργήστε το τέλειο καπουτσίνο στο σπίτι σας. 

 

Βήμα 1: Το γάλα

 

Αυτό που κάνει το καπουτσίνο ένα μοναδικό ρόφημα είναι ο αφρός γάλακτος. Ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του, μερικοί επιλέγουν το αποβουτυρωμένο γάλα, άλλοι διαλέγουν το γάλα σόγιας ή ρυζιού, αλλά για ένα τέλειο καπουτσίνο, το γάλα πρέπει να είναι φρέσκο ​​και πλήρες: τα λίπη και οι πρωτεΐνες του είναι απαραίτητα για ένα σωστό, παχύρευστο και αφρώδες αφρόγαλα.

 

Η τέλεια ποσότητα γάλακτος για να φτιάξετε τον σωστό αφρό είναι 120 ml, ενώ ο κλασικός τρόπος για να το κάνετε είναι με ένα επαγγελματικό μηχάνημα ράβδο ατμού, ωστόσο υπάρχουν και άλλα «home hacks» που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

 

    Γαλλικός Τύπος:

Ζεσταίνετε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα ή στο φούρνο μικροκυμάτων και ρίξτε το σε μια γαλλική πρέσα καφέ. Κλείστε τη γαλλική πρέσα και δημιουργήστε αφρό ωθώντας πάνω-κάτω το έμβολο για 15 δευτερόλεπτα, μειώνοντας σταδιακά το πλάτος της κίνησης.Ανακατέψτε το γάλα με κυκλικές κινήσεις πριν το ρίξετε στο κύπελλο.

 

• Μπλέντερ 

Αφού ζεσταθεί το γάλα, ρίξτε το σε ένα δοχείο “φιλικό” στο μπλέντερ. Βυθίστε το μπλέντερ στο γάλα και αρχίστε να αναμιγνύετε με χαμηλή ταχύτητα για περίπου ένα λεπτό. Για μεγαλύτερο αφρό, κρατήστε το μπλέντερ ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του γάλακτος, για να ενσωματώσετε περισσότερο αέρα.

 

Βήμα 2: Ο καφές

 

Αφού τελειώσετε με το γάλα, είναι καιρός να φτιάξετε τον καφέ που μπορεί να είναι εσπρέσο ή moka. Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε ένα ποιοτικό μείγμα όπως το QualitàRossa. Ρίξτε τον καφέ αργά, μέχρι να γεμίσει το 1/3 του φλιτζανιού και, μέσα σε 10 δευτερόλεπτα, ρίξτε το αφρόγαλα.

 

Βήμα 3: Δημιουργικότητα και φαντασία

 

Μπορείτε να διακοσμήσετε τον καπουτσίνο σας με σκόνη κακάου, γλυκά σιρόπια, ξύσμα σοκολάτας ή θρυμματισμένα φουντούκια. Μπορείτε στη συνέχεια να δημιουργήσετε τα δικά σας σχέδια με στένσιλ και οδοντογλυφίδες στην επιφάνεια του αφρού.

 

Βήμα 4: Απολαύστε κάθε γουλιά

 

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να περιποιηθείτε τον εαυτό σας και απολαύστε κάθε νόστιμη γουλιά του τέλειου σπιτικού καπουτσίνο σας.