Φτιάξτε το δικό σας coffee bar στο σπίτι (pics)

Φτιάξτε το δικό σας coffee bar στο σπίτι (pics)

Μία δημιουργική και παράλληλα πρακτική ασχολία είναι η δημιουργία του δικού σας σπιτικού coffee bar όπου θα μπορείτε να παρασκευάσετε τον ιδανικό για εσάς homemade καφέ.

 

Στον οικιακό κόσμο της παραγωγής καφέ όμως, υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ λειτουργικότητας και ομορφιάς: Πρέπει λοιπόν ο χώρος αυτός να είναι όμορφος αλλά και να συνάδει παράλληλα με τη λειτουργικότητα και να διευκολύνει τη ρουτίνα σας. Παρακάτω, σας παραθέτουμε κάποια σημεία-κλειδιά για να καταλάβετε πώς πρέπει να σχεδιάσετε έναν χώρο που να λειτουργεί για εσάς, να φτιάξετε τον σπιτικό καφέ σας με έναν τρόπο που να ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. Και πιστέψτε μας, δεν χρειάζεται να είστε interior designers για να τα καταφέρετε.

 

 

Ο χώρος αυτός λοιπόν πρέπει

 

-Να δημιουργηθεί βάζοντας ένα πλαφόν ελάχιστου προϋπολογισμού. Όπου είναι δυνατόν προτείνεται η ανακύκλωση ήδη υπαρχόντων αντικειμένων, η αγορά τοπικών προϊόντων ή/και μεταχειρισμένων. Έτσι θα μειώσετε το κόστος. Ψάχνοντας ακόμη και στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε εξαιρετικά αντικείμενα, όπως πάγκους αρτοποιού ή ακόμη και καφετιέρες, μεταχειρισμένα μεν, πολύ καλής ποιότητας δε. Με τη χρήση κατάλληλων υλικών, όπως βαφές, γυαλιστικά κ.ο.ο. μπορείτε να κάνετε θαύματα.

 

-Να είναι «φιλικός» προς τον ενοικιαστή. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο φθορές, τρύπες στους τοίχους κ.α. Έχετε ακούσει για τη «μαγική» ταπετσαρία peel-and-stick; Είναι ένας εύκολος τρόπος για να προσθέσετε στυλ στο χώρο σας χωρίς να ανησυχείτε για φθορές στους τοίχους.

 

-Για λόγους αισθητικής, να μπορεί να φωτογραφηθεί. Σε αυτό καταλυτικό ρόλο διαδραματίζει  το φως. Τσεκάρετε από ποιες «γωνίες» θα μπορούσε να φωτογραφηθεί. Αυτό θα σας βοηθήσει και στην τοποθέτηση των προϊόντων με τα οποία θα εξοπλίσετε το μίνι καφέ σας.

 

Πέραν των ανωτέρω πρέπει να έχετε στο νου σας τα εξής:

 

Ροή εργασίας: Φανταστείτε τον εαυτό σας να φτιάχνετε ένα φλιτζάνι καφέ. Πώς σας βολεύει να έχετε τοποθετημένα τα απαραίτητα αντικείμενα και προϊόντα; Και ναι, μπορεί να σας αρέσει να έχετε κάπου ψηλά την αγαπημένη σας κούπα για να φαίνεται, όμως σας βολεύει να χρησιμοποιείτε καθημερινά μια καρέκλα για να την φτάσετε;

 

Άλλες χρήσεις: Σε μικρούς χώρους, το μίνι καφέ σας  πρέπει να είναι πολυλειτουργικό. Ίσως χρειαστείτε π.χ. τον χώρο αποθήκευσης συσκευών να τον μετατρέψετε σε σημείο όπου τοποθετείτε ένα καλάθι προϊόντων. Σκεφτείτε τι σας βολεύει.

 

Αποθήκευση καφέ: Eπιλέξτε σωστά ανάμεσα από μια μεγάλη γκάμα δοχείων αποθήκευσης που κυκλοφορούν εκεί έξω, τα οποία εξασφαλίζουν την διατήρηση της φρεσκάδας στον καφέ σας.

 

Έπιπλα: Μην περιορίζεστε μόνο σε έπιπλα κουζίνας. Βιβλιοθήκες, τα ντουλάπια και οι μπουφέδες μπορούν να είναι καλές επιλογές.